Voor de actieve en passieve sportieveling

Zelf sporten?

Fietsen

Voor hen die ook zelf graag fietsen zijn er verschillende mogelijkheden: in onze onmiddellijke omgeving is het landschap licht glooiend, met andere woorden geschikt voor eenieder met een basisconditie. Vanuit Mirepoix vertrekt la voie verte, een oude spoorwegbedding, waar het heerlijk rustig fietsen (en wandelen )is.   Mooie VTT (mountainbike)-routes vindt de liefhebber in de onmiddellijke omgeving.. Les deux f hebben enkele degelijke stadsfietsen ter beschikking  die we verhuren tegen de gastenprijs van 5 euro per dag. We hebben ook fietsen met een kleiner kader voor de kinderen ter beschikking. Let wel, geen van deze fietsen is elektrisch. Het is wel aangeraden de fietsen vooraf te reserveren. En natuurlijk zijn er die fantastische Pyreneeën en haar voorgebergte voor de geoefende fietser. Col d’Agnes en Plateau de Beille zijn toch de natte droom van elk zichzelf respecterend wielertoerist!

Wandelen

Een andere wijze om actief van de pracht van de streek te genieten is beide benen uitslaan: enerzijds kan je rustig wandelen aan de voeten van die imposante reus: wij hebben heel veel gedetailleerde routes ter uwer beschikking die je op alle mogelijke manieren tussen haar fraai beboste tenen leiden…

Anderzijds kan de sportievere stapper de reus van haar enkels tot kruin van alle mogelijke kanten gaan beklimmen: ook hiervoor hebben we tal van uitgestippelde routes…en voor wie eens van de bewandelde paden af wil: wij werken samen met een heel ervaren Engelstalige gidse die je graag meeneemt naar een adembenemende pic!

Als jullie van de diensten van de gidse willen gebruik maken is het opnieuw aan te raden die wens van tevoren aan ons duidelijk te maken.

Vergeet dus zeker die stapschoenen en geitewollensokken niet!

Avontuurlijke mogelijkheden

Voor diegenen wiens adrenaline nog niet begint te pompen bij de vangst van een enorme karper bieden de bergen en haar wildstromende rivieren verschillende avontuurlijke mogelijkheden :
Te water: canyoning, rafting, hydrospeed, kajak,…
Te land: berg-en rotsklimmen, rappel, via ferrata, benjijump,…
En in de lucht: parapente, deltavliegen,… en voor een parachute(duo)sprong hoef je helemaal niet ver! Andere gasten kunnen vanop het terras toe kijken!
Minder avontuurlijk misschien : een vluchtje met sportvliegtuig over de bergen!  Of met de helicopter over de katharenburchten.
Wij helpen jullie graag verder met het contacteren van de geschikte organisatie!

Golf

Lichtglooiende heuvels, vergezichten :Golf

golfers bij Les deux f!

golfers bij Les deux f!

In de Ariège vindt de liefhebber een 18-holes (65km)  http://www.golf-ariege.com/ Iets dichter en volgens de kenner één van de mooiste van Frankrijk is die van Carcassonne (45 km)  www.golf-de-carcassonne.com.   Ook Toulouse kent enkele terreinen.

Vissen

Op diverse plaatsen in de buurt kan er ook aan visvangst gedaan worden. Onder meer op baars, snoek, meerval.

Wintersport

Aangezien de Midi-Pyreneeën qua klimaat het beste heeft van alle seizoenen (dus veel warmte en zon in de zomers en zachte winters met een gemiddelde van 9 graden en met veel sneeuw in de bergen) kan je hier in de winter gewoon blijven fietsen en wandelen.

Toch, je hoeft geen meester in associatief denken te zijn om bij winter en bergen onmiddellijk aan wintersport te denken! De fanatieke skiër of snowboarder zal niet onmiddellijk aan een verblijf hier bij ons denken, maar wie zijn vakantie wil kleuren met enkele dagen wintersporten, is bij ons wel op het juiste adres!

Na een  klein uurtje rijden kan je skiën en snowboarden (verschillende ‘snowparks’) naar hartelust (Ax-les-Thermes, les Monts d’Olmes,…). Voor de regionaal heel populaire wintersporten: langlaufen (ski de fond) en wandelen met sneeuwschoenen (raquettes) hoef je niet eens zo lang in de auto.

De ideale manier om het winterse gebergte eens op een andere manier te zien!

En, zeg nu zelf, wat is er zaliger dan na een dagje in de sneeuw, gewoon je voeten onder tafel te hoeven schuiven voor een heerlijke maaltijd…!

Lees meer over: De geschiedenis en cultuur